Meer kinderen aan het sporten: Jeugdfonds en stichting Leergeld

Ieder kind moet kunnen sporten!
Dat is het motto van het Jeugdfonds. Ook de gemeente Voorst vindt het belangrijk dat alle kinderen uit de gemeente kunnen sporten en heeft zich daarom sinds 2012 aangesloten bij het Jeugdfonds Gelderland.

 

Wat doet het Jeugdfonds?
Het Jeugdfonds zorgt ervoor dat kinderen die graag willen sporten, maar dat niet kunnen omdat hun ouders te weinig geld hebben, lid worden van een sportvereniging. Het Jeugdfonds betaalt de contributie rechtstreeks aan de sportvereniging en vergoedt de sportspullen tot een maximum van € 225 per jaar per kind.

 

Meer info over hoe je in aanmerking komt voor een bijdrage klik hier

 

 

Stichting Leergeld
Stichting Leergeld zet zich breder in om alle kinderen te laten meedoen in de maatschappij. Het kan hierbij gaan om activiteiten voor kinderen op het gebied van onderwijs, sport, cultuur of welzijn, zoals meedoen aan schoolreisjes of muziekles.

Er zijn goede afspraken gemaakt tussen de Stichting Leergeld en het Jeugdfonds. Samen proberen we te bereiken dat meer kinderen gaan sporten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jan Mulder, gemeente Voorst, mulder.janwillem@kpnmail.nl of 06-24634755.

 Geef feedback