Centrum Jeugd en Gezin Voorst
Je zoekt hulp en advies | Logopedie in de gemeente Voorst

Logopedie in de gemeente Voorst

Logopedie gemeente Voorst

foto logopediebus gemeente Voorst

 

De gemeentelijke logopedie is onderdeel van het CJG Voorst. De logopedisten, Renate Bosch en Winanda Jansen, bezoeken met de logopediebus de kinderen bij alle basisscholen in de gemeente Voorst.

Alle 5-jarigen krijgen bij hun eigen school een screening in de logopediebus. Waar nodig volgt hierna een kortdurende behandeling of een doorverwijzing naar een logopediepraktijk.

 

Logopedisch spreekuur 0-4 jaar

De logopedisten hebben twee keer per maand een logopedisch spreekuur op afspraak.
Locatie: gemeentehuis, HW Iordensweg 17 in Twello, ruimte 0.06 Sneeuwpoort 
Voor wie: voor kinderen van 0 tot 4 jaar. 

Tijdstip: tussen 8.30 uur en 12.30 uur.
Renate en Winanda werken nauw samen met de medewerkers van het consultatiebureau.

De logopedistes zitten er elke tweede dinsdag van de maand en elke vierde vrijdag van de maand. Bezoek aan het spreekuur is op afspraak.

2024: data spreekuur 2024 klik hier

 

Folders

Er zijn een aantal folders met informatie over logopedie.  Voor deze onderwerpen kan je bij de logopedisten terecht.

Artikel Voorster Nieuws van 21 februari 2017 

 

Afspraak maken

Bel voor een afspraak:

Winanda Jansen, tel 06-15966667, w.jansen@voorst.nl

Renate Bosch-Reinten, tel. 06-54645164, r.reinten@voorst.nl

 

Checklist

Is het moeilijk te beoordelen of je je kind moet aanmelden voor een logopedisch onderzoek? Dan kan het invullen van deze checklist helpen. Als je de checklist opstuurt zal de logopediste contact met je opnemen voor een afspraak.

 

Liedjes zingen met kinderen is goed voor de ontwikkeling

Zingen is voor veel mensen een heerlijke uitlaatklep, ook voor kinderen. Voor kinderen is zingen om allerlei redenen goed:

  • Taalontwikkeling
    Zingen stimuleert de taalontwikkeling van je kind. Kinderen leren door het zingen nieuwe woorden en krijgen daardoor een grotere woordenschat. Daarnaast leren zij op een leuke manier woorden goed uitspreken, goed voor de taalvaardigheid dus.
  • Luistervaardigheid
    Door naar de teksten te luisteren, stimuleer je het luisteren van je kind. Met luistervaardigheid worden de hersenen getraind en bevorder je het concentratievermogen. Ritme, rijm, melodie en intonatie vormen de basis van taal.
  • Gezelligheid
    En leerzaam kan ook gewoon gezellig zijn! Het is toch super om op deze manier quality-time met je kind door te brengen. Het gebruik van kinderliedjes kan de band tussen ouder en kind vergroten en samen beleef je de grootste lol. Hier hoef je echt geen goede zangstem voor te hebben ;-)
  • Leuk winterliedje klik hier

 

Logopedie jaarverslag 2022-2023

‘Taal is het voertuig van de geest’, wordt weleens gezegd. En dat is ook zo. Als kinderen de taalontwikkeling niet goed hebben doorlopen, heeft dat gevolgen voor de rest van hun ontwikkeling. Om te beginnen heb je taal nodig om goed te kunnen communiceren met volwassenen en andere kinderen. Als dat niet lukt, heeft dat vaak impact op je gevoel van welbevinden. En als je niet goed in je vel zit, is het ook veel lastiger om op andere gebieden in ontwikkeling te komen en te blijven. Daarnaast is taal natuurlijk ook heel sterk verbonden aan de hele denkontwikkeling. Je hebt taal nodig om logisch te kunnen redeneren, problemen op te lossen.


Geschiedenis van de Voorster logopedie

Al tientallen jaren is de gemeentelijke logopedie onlosmakelijk verbonden met de basisscholen in de gemeente Voorst. Iedereen die in de afgelopen decennia naar een basisschool in Voorst is geweest, is gezien door de Voorster logopedie. Vele honderden kinderen zijn in die jaren geholpen, ouders hebben advies gekregen en er is doorverwezen voor behandeling naar een logopedistenpraktijk. Voor velen zijn hiermee (grotere) problemen met taal- en spraakontwikkeling voorkomen. Belangrijk preventief werk dat door ouders en basisscholen zeer wordt gewaardeerd.

 

Wil je het hele jaaroverzicht lezen klik dan hier