Centrum Jeugd en Gezin Voorst
Je zoekt hulp en advies | Logopedie in de gemeente Voorst

Logopedie in de gemeente Voorst

Logopedie gemeente Voorst

De gemeentelijke logopedie maakt onderdeel uit van het CJG Voorst. De logopedisten, Renate Bosch en Winanda Jansen, bezoeken met de logopediebus de kinderen bij alle basisscholen in de gemeente Voorst.

 

Per 1 februari 2019 gaat logopediste Renate Bosch-Reinten met zwangerschapsverlof. Haar taken worden tot aan de zomervakantie overgenomen door Rebecca Ooijman-van Dorsten.

 

Alle 5-jarigen krijgen bij hun eigen school een screening in de logopediebus. Waar nodig volgt hierna een kortdurende behandeling of een doorverwijzing naar een logopediepraktijk.

 

Logopedisch spreekuur

Naast deze schoolbezoeken in de logopediebus houden de logopedisten ook twee keer per maand een logopedisch spreekuur op afspraak, in het Kulturhus in Twello voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Het spreekuur is tussen 8.30 uur en 12.30 uur in het CJG, Kulturhus Twello. Renate en Winanda werken nauw samen met de medewerkers van het consultatiebureau.

 

De logopedistes zitten er in principe elke tweede dinsdag van de maand en elke vierde vrijdag van de maand. Bezoek aan het spreekuur is op afspraak.

 

Folders

Er zijn een aantal folders waarin informatie staat over onderwerpen waarvoor je bij de logopedisten terecht kunt.

 

Artikel Voorster Nieuws van 21 februari 2017 

 

Afspraak maken

Bel voor een afspraak:

Winanda Jansen, tel 06-15966667, w.jansen@voorst.nl

Renate Bosch-Reinten/Rebecca Ooijman, tel. 06-54645164, r.reinten@voorst.nl

 

Checklist

Vindt u het moeilijk te beoordelen of u uw kind moet aanmelden voor een logopedisch onderzoek? Dan kan het invullen van deze checklist u helpen. Als u de checklist verzendt zal de preventieve logopedist van de gemeente contact met u opnemen voor een afspraak.