Centrum Jeugd en Gezin Voorst
Je zoekt hulp en advies | Kr8kidzz

KR8KIDZZ - Weerbaarheids- en sociale vaardigheidstraining voor kinderen

Kr8kidzz logoHet vergroten van de sociale vaardigheden van kinderen. 

folder Kr8kidzz

 


Voor wie?

Voor kinderen uit de midden- en bovenbouw die voor zichzelf willen opkomen. 

Samenvatting

 • Vergroten van sociale vaardigheden van kinderen door middel van rollenspel en oefeningen aan de hand van verschillende thema's. 
 • Voor sommige kinderen gaat de omgang met andere kinderen niet vanzelf. Zij kunnen daarbij een steuntje in de rug gebruiken.
 • Tijdens de training Kr8kidzz werken kinderen intensief aan hun sociale vaardigheden, weerbaarheid en het versterken van hun zelfvertrouwen. 

Thema's

 1. Dit ben ik! Jezelf presenteren
 2. Omgaan met boosheid en frustraties
 3. Pesten
 4. Weerbaarheid
 5. Zelfvertrouwen in eigen kracht
 6. Afscheid nemen en zelf verder gaan

Elke training bestaat uit 6 wekelijkse bijeenkomsten van 1 uur. De groep bestaat uit 8 - 10 kinderen en wordt begeleid door twee Kr8kidzz-trainers. De bijeenkomsten vinden plaats onder schooltijd.

Mailcontact

De contacten met ouder(s) en school zullen vooral via de mail verlopen. Na elke bijeenkomst krijgen zowel ouder(s) als school informatie over de bijeenkomst.
Soms zal gevraagd worden om bepaalde onderdelen nog eens te oefenen.
Je kunt je ervaringen met je kind naar de cursusleiders mailen voordat de volgende bijeenkomst plaatsvindt. Door op deze manier samen te werken kan je kind zo goed mogelijk met de vaardigheden aan de slag gaan, thuis, op school en tijdens de training.

 
Eindgesprek

Na 6 bijeenkomsten vindt er een eindgesprek plaats. Gespreksonderwerpen zijn het leerproces van je kind, tips en aandachtspunten. De school ontvangt per mail een korte terugkoppeling over het leerproces van je kind.

Kr8kidzz training 2023

In het voorjaar start in april 2023 een training die is gericht op kinderen uit de groepen 4, 5 en 6. Deze zit inmiddels vol.  In het najaar volgt een nieuwe training. Ouders kunnen hun kind via het aanmeldformulier op deze website of per mail aanmelden.  

Kr8Kidzz training april - mei 2023 (groep 4, 5 en 6) VOL

 • Dinsdag 4, 11 en 18 april 2023
 • Geen training in de meivakantie
 • dinsdag 9, 16 en 23 mei 2023
 • Tijdstip: 14.30 uur tot 15.30 uur
  Let op! Laatste training is tot 16.00 uur
 • Locatie: Centrum voor Jeugd en Gezin, gemeentehuis, H.W. Iordensweg 17, Twello

 

Aanmelden

Je kunt je kind zelf aanmelden via het inschrijfformulier dat je hier (pdf) kunt downloaden of via het digitale formulier
Je kunt het ingevulde formulier inscannen en mailen naar voorst@kr8kidzz.nl Het digitale formulier wordt automatisch naar dit emailadres doorgestuurd als u aan het einde van het formulier klikt op verzenden.
We bieden Kr8kidzz altijd onder schooltijd aan. Dat is een bewuste keuze. Dit omdat kinderen na schooltijd minder concentratie hebben en er bijvoorbeeld clubjes of sportafspraken zijn. De kans is dan groter dat ze niet naar alle bijeenkomsten kunnen komen.
De ervaring heeft geleerd dat kinderen door Kr8kidzz doorgaans beter in hun vel gaan zitten en (mogelijk daardoor) de eventueel gemiste lesstof vrij gemakkelijk weer kunnen inhalen.

 

*Kosten:  Eenmalige bijdrage van 20 euro.