Home-Start

Opvoeden? Er bestaat geen opleiding voor. Als ouder doe je wat je kunt. Het is dus helemaal niet gek als je niet direct een antwoord hebt op al je vragen. Meestal kom je er zelf wel uit. Lukt dat niet, dan springt Humanitas Home-Start/+ (0 -14 jaar) graag bij. Een vrijwilliger geeft jou en je kind(eren) precies het steuntje in de rug dat op dat moment nodig is.

 

 

 

Wil je meer informatie of je direct aanmelden:

Home-Start Coördinator Gigliola Spikker is te bereiken op telefoonnummer 06 - 3512 1850  of via de email g.spikker@humanitas.nl.

 

 

Praktijkverhaal

Eline is hoogzwanger en moeder van een jongetje van 1,5 jaar. Eline heeft ook tijdens deze zwangerschap behoorlijke fysieke klachten en heeft weinig energie. Ze is afhankelijk van hulp van anderen maar het lukt niet om alle dagen hulp te krijgen. Haar oudste zoon kan nog maar een paar keer naar het kinderdagverblijf. Eline voelt zich schuldig naar haar zoontje toe omdat ze niets met hem kan ondernemen. Ondertussen groeit de onrust omdat ze ook op zoek moet naar een kinderdagverblijf.

 

Zij bespreekt haar situatie met haar huisarts en komt in contact met Humanitas Homestart Voorst. Tijdens het kennismakingsgesprek met de coordinator wordt besproken in hoeverre een vrijwilliger de moeder kan ondersteunen. Het lukt om op korte termijn een vrijwilliger te vinden en we spreken af dat Linda elke dinsdagochtend zal komen om iets leuk met haar zoontje te ondernemen, binnenshuis en buitenshuis. Zowel ouder als vrijwilliger vinden dat er een prima klik is. Moeder geeft aan dat er goed geluisterd wordt naar haar behoefte.

 

Uiteindelijk bevalt moeder eerder dan gepland van een mooie zoon en Linda komt daarna nog een keer en biedt moeder een luisterend oor. Moeder heeft veel vragen over organiseren van het schema voor twee kinderen. Na de bevalling zijn ook direct de pijnklachten verdwenen. We ronden daarna de ondersteuning af omdat moeder aangeeft dat ze er veel aan gehad heeft en dit ook andere gezinnen gunt die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.
 

 

 

 

 Geef feedback