NIX 18: niet roken en drinken

Alcohol drinken en roken is vooral voor jongeren die nog in de groei zijn erg slecht. Het beschadigt onder andere de hersenen en de longen.

 

Wat doet u als ouder met NIX18, mag uw kind thuis alcohol drinken en roken? Of geldt bij u thuis ook de regel NIX18?

 

Ook thuis niet roken en drinken onder de 18 jaar
Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat jongeren die thuis alcohol ‘leren’ drinken, later meer en vaker alcohol drinken dan jongeren die thuis geen alcohol mochten drinken. En jongeren die thuis mogen roken of hun ouders thuis zien roken, gaan zelf ook vaker roken. Daarom is het belangrijk om ook thuis de regel ‘niet roken en drinken onder de 18 jaar’ te gebruiken. Hoe langer je het drinken van alcohol en het roken uitstelt, hoe beter het is. De kans is dan ook veel groter dat jouw kind nooit verslaafd raakt aan alcohol en tabak.
 

Regels stellen werkt
Praten met je kind over alcohol en tabak is soms best lastig. Toch laat onderzoek zien dat jongeren de mening van hun ouders belangrijk vinden, ook al lijkt dat niet altijd zo. Je helpt je kind als je grenzen stelt, ook als je zelf wel eens alcohol drinkt of rookt. Op cjgvoorst.nl, nix18.nl en hoepakjijdataan.nl staat meer informatie en tips om hier samen met je kind over te praten.

 

In het kader van de gemeentelijke inzet om het alcoholgebruik van de jeugd te matigen is dit samen opgepakt met andere gemeenten, politie, Halt, Tactus, GGD Noord- en Oost-Gelderland en plaatselijke partners.

 

Stel je vraag!

Bel: 0571-745150

E-mail: info@cjgvoorst.nl

Of loop even binnen:

Jachtlustplein 11
7391 BW Twello

 

maandag t/m vrijdag van 8.30-12.30 uur

 Geef feedback